/ od /   Uncategorized / 151 komentárov

Chovné jesenné skúšky stavačov, Dropie 10.08.2019.

Váž. priatelia a priaznivci hrubosrstých stavačov!

Dňa 10.8.2019 usporiadal KCHHS Chovné jesenné skúšky stavačov (JSS) v poľovnom revíri PS Dropie – Prútenka.

„Jesenné skúšky sú skúškami, ktorých absolvovanie kvalifikuje psa ako poľovne upotrebiteľného pre hľadanie, dohľadávanie a prinášanie malej zveri. Na JSS sa môžu zúčastniť stavače všetkých plemien bez zreteľa na vek a predtým absolvované skúšky.“ (Kynologické predpisy SPK, Bratislava 2013)

O tieto skúšky bol medzi kynológmi veľký záujem a prihlásilo sa, aj zúčastnilo plný počet psov rôznych plemien stavačov na dve skupiny.

Skúšky sa konali za pekného, až extrémne horúceho počasia, v dobre zazverenom revíri, každý pes mal možnosť prísť do kontaktu so živou pernatou zverou, pri troche šťastia aj srstnatou.

Posudzovali skúsení  rozhodcovia: p. Ladislav Józsa – hlavný rozhodca, p. Miroslav Stanovský,              p. Miroslav Rigo, p. Martin Barantal a Gabriel Skladan.

Skúšky prebiehali v pokojnej a priateľskej atmosfére, podľa skúšobného poriadku, o čom svedčí, že nebol podaný žiaden protest. Napriek náročným podmienkam väčšina vodičov a ich zverencov tieto skúšky zvládli, preverili si svoje schopnosti a snáď sa aj nabudili aj na ďalšie druhy skúšok.

Víťazom skúšok sa stal p. Otto Banás st. so sučkou Egermaster Runa Kenas s 248 bodmy a ziskal titul CACT.

Za pomoc pri organizácii ďakujeme: sponzorom, priateľom a členom PS Dropie – Prútenka.

 

Dropie, dňa 25.08.2019        Mgr. Gabo Skladan

 

SHARE THIS


Pridaj komentár

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli písať komentár.